torsdag 19. mars 2009

fanascumparty støter elektroniske partikler

Mens befolkningen holder et berettiget torskeblikk mot Loddefjorden svever det gullstøv i sentrum.
Jørgen Haaland har denne uken kastet tryllepulver i øynene på fanascumparty - og vi gnir det inn.


Du har fått utrettet mye på kulturfronten, tross din relativt unge alder. Hva har du gjort de siste årene?


I løpet av de siste årene har vel jeg blitt til en slags grafisk designer. Går på Khib, visuell kommunikasjon og driver en del med bevegelig grafikk. Ellers har det vært musikkprosjektet Stöv siden rundt 2000 som har vært hovedfokuset. Det har vært et samleartistnavn for alt jeg har laget av musikk opp gjennom tidene, så soundet på prosjektet er ganske mye forskjellig. For tiden er det en slags electro/rock/pop. Forresten spiller vi live i Oslo torsdag 26. Mars, på Garage.


Herlig generisk sjanger. fana oppfordrer selvfølgelig alle som har mulighet til å få med seg konserten. Kan du fortelle et gran om Stöv, og eventuelle sideprosjekter.


Stöv er blitt et trehodet monster og vi er vel alle djer og. Meg på programmering/synth/vokal, Jacob på turntables/perc og nå også mini-vjing, CT på gitar. Når det gjelder djing så har Jacob sin faste klubb på NG2 i Bergen, CT er annen hver helg nede i Stavanger og DJer på div plasser med Nite Site, og så er det bare meg igjen uten fast klubbkonsept, med får frekventerte oppdrag i histen og pisten. Min sound bak spakene er electro/house som ikke skal være for pretensiøs. For det å prøve å være veldig spesiell er bare kjedelig guttemusikk anyway. Det er damene som drar dansegulvet, evt Ola Leier.


Interessant betraktning. Har du noen videoer på lager?


Stöv – A faster track than you (teaser)A faster track than you (teaser) from Stöv on Vimeo


Som en liten bonus så har jeg tatt med teaseren til den første musikkvideoen til Stöv som kommer om en måned eller noe sånt.


Prodigy - Smack my bitch up

Alle ble blown away av denne kontroversielle musikkvideoen. Det er grisekul video til en grisekul låt av et av verdens beste band (ja fremdeles). Man følger personen gjennom utelivet i London, med en overraskende slutt som ingen hadde sett for seg. Det var en del feministgrupper som ikke likte oppfordringen til å slå damene sine. "Samplet" er fra Ultramagnetic MC, men der igjen spilt inn på nytt til denne låten av Kool Keith (går ikke an å sample den rett i fra original låten).En ting: Satan så godt denne låten og for den del platen holder seg fremdels. Dette e 1997 for you!


Madness - Our House

Digger denne låten. En all time classiker. Har lenge lekt med tanken om å covre den, men så synger han så jævlig fort mot sutten og jeg får ikke med meg ka han sier. Vidoen er jo ganske hest/hest om å være i et hus man bor i, ikke så interessant.

Så absolutt god låt, litt kjedelig video, men ser ut som om de har det kjekt.


Sufjan Stevens - John Wayne Gacy Jr

Kanskje den mest overraskende er denne fra Sufjan Stevens. I bunn er dette erkeamerikansk folk med stryk, og det er noe jeg ikke akkurat hører mye på. Men det som er veldig spesielt med denne låten er teksten. Det er en veldig forstyrrende og vakker låt om en massemorder som lokket gutter til å være med han, og han la likene under gulvet i huset sitt. Han ble ikke oppdaget før naboene begynte å kjenne stanken fra huset. Pedofili/massemyrding pakket inn i en vakker sang. Musikkvideomessig liker jeg alle disse royalty free klippene som er brukt.


Noen tanker om visualitet?


Har ikke mye krav til hvordan det ser ut utenom at det ligger en tanke bak. Hip hop videoer er for eksempel gørr kjedelig. På tide å finne på noe nytt i den leiren. Men ingen kan klage over noe som ser nytt og fett ut. Greier man det så er det bra.


Hva er planene dine fremover Jørgen?


Overta verden og spise is. Men det er mest fordi jeg ikke spiser så mye is til vanlig, og etter Erlend Loe sin bok så vet man at opplyst enehersker er det beste. Ellers er det vel å få seg jeg kontor/øvings lokale. Trenger ikke se så veldig langt inn i fremtiden. En plass der man kan rulle frem og tilbake med kontorstolen. Det hadde vært fint.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag fremover presenteres en ny gjesteanbefaling fra intertubens audiovisuelle krysningspunkt. Denne anbefalingen er også publisert på upop.no

Ingen kommentarer: