torsdag 12. februar 2009

fanascumparty gets dancy!

Denne uken har vi møtt Oslos egen Månestråle, Kristine Bjørnstad.

Selv om du opprinnelig er fra Bergen, er navnet ditt kanskje ikke så kjent for folk flest her i byen. Fortell litt om hva du sysler med?


Jeg har jobbet med promo, label management og digitale saker og ting i Tuba Records. Med norske band som f.eks Lukestar, Rumble In Rhodos, Skambankt, My Little Pony m.fl, utenlandske inkl. Band Of Horses, Yeasayer, The Gaslight Anthem, Okkervil River etc.

I tillegg har jeg indieklubben Get Dancy! sammen med Spoon Trains Simen Herning. Vi startet omtrent samtidig som jeg begynte i Tuba. Altså nesten to år siden. Klubben har vokst fra å være en liten indieklubb på lille Skuret i Oslo til å fylle opp bl.a Parkteateret, NG2 og en liten park i Milano. Konseptet har vært enkelt og greit fra starten: vi spiller skamløse indiehits til krampen tar oss.

Da har vi plassert deg i terrenget. Hva er planene fremover for Tuba og Get Dancy!?

Tuba: Ekstremt travelt for tiden. Januar var rockemåneden med slipp av nye album fra Skambankt og El Caco. Nå blir det mer indie. Nye plater med Beirut, Ungdomskulen, The Little Hands Of Asphalt, Sigh & Explode, Handsome Furs, Peter Bjørn & John etc. skal snart slippes.

Get Dancy!: Vi fortsetter som før med sporadiske klubbkvelder på forskjellige steder i Oslo. I januar hadde vi en fantastisk kveld på Parkteateret med The New Wine som gjester, og fremover blir det by:larm nachspiel, spillings på slippfesten til Miss Harmonica på Revolver i mars, og testing av Garage Oslo som danseplass i april. Vi er også invitert til å returnere til både Bergen og Milano og håper å få til begge deler.

For et driv! Til verket: hvis du skulle velge 3 videoer fra øverste hylle for å dele med Upops lesere, hvilke ville det være og hvorfor?

Rumble In Rhodos – Flavoured Envy


En av fjorårets beste låter måtte visualiseres med en av fjorårets aller beste videoer. Prikkfri animasjon og fiffige detaljer som passer perfekt til bandet og musikken. Vanligvis mister jeg interessen midtveis i musikkvideoer, denne holder meg interessert hele videoen gjennom.

Mystery Jets – Young Love


Feelgood låt, med tullete feelgood video. Jeg synes bandet ser kule ut og liker de klare fargene og 80/90-tallselementene brukt i styling og kulisser. Lekent og upretensiøst ligger de seg gjennom videoen, ispedd klossete koreografi og festlige detaljer. Høydepunktet er selvfølgelig når de knipsende hendene ved siden av Laura Marling forvandles til kyssemunner uten noen som helst bruk av nymotens virkemidler.

Chairlift – Evident Utensil

En fullendt match mellom lyd og bilde. Den klagende og seige vokalen underbygger perfekt de utdradde pixelerte bildene. Noe som gjør den både drømmende, fin og grotesk. Den føles veldig digital og moderne, men gir også en nostalgisk fornemmelse av 80-tallet, NRKs prøvebilde og lek med kaleidoskop. Det hjelper selvfølgelig også på at låten er ekstremt bra.

Vi aner at du vet hva du vil ha, hva krever du av en god video / gode visuals?

Jeg vil underholdes. Det trenger ikke nødvendigvis være teknisk perfekt, eller nyskapende på noe som helst vis så lenge den har noe som fanger interessen. Hva akkurat ”det” er, er det vanskelig å svare på.

Høres kjent ut. . .Til slutt, et het tips for fremtiden?

DM Stith! debuterer med langspilleren Heavy Ghost om to uker og høres ut som en perfekt krysning av Sufjan Stevens, Jeff Buckley og Antony. Første single ut er Pity Dance, se og hør:fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag fremover presenteres en ny gjesteanbefaling fra intertubens audiovisuelle krysningspunkt.

Denne anbefalingen er også publisert på upop.

Ingen kommentarer: