torsdag 15. januar 2009

fanascumparty liker luxxus

Finanskrise – Luxxury – humor - unngå. Vi legger heller vekt på at ukens musikkvideoanbefaling fra fanascumparty inneholder den uvanlige kombinasjonen av søt kattunge og seksuelle hentydinger.

Som mange elektroniske artister i dag spiller San Fransicoianeren Baron von Luxxury på flere strenger; han er låtskriver, produsent, blogger, reklamemann, labell-eier, DJ og enmannsorkester (selv om videoene og live-opptredenene hans trekke på flere krefter). Attituden er det da heller ingenting i veien med – myspacen hans er en digital remse i selvforherligelse og verbal narcissisme verdig en selvproklamert italo-helt.

På tross av navnet ser ikke tilværelsen ut til å være preget av overveldende luksus for den ambisiøse baronen – albumet med den demonstrative tittelen ”Rock and Roll is evil” (2006) som ukens video er hentet fra har han selv produsert, spilt inn og gitt ut.

Nå skal det i rettferdighetens navn nevnes at han har hatt nok suksess til å kunne slutte i dagjobben som reklamemann og er musicus på heltid. Og såpass talent har han for låtskriving at andre mer anerkjente orkestre så som heltinnene i Robots in Disguise har benyttet hans rim og remser.

Baron von Luxxury er akkurat så sleazy, selvhøytidelig, post-ironisk og referansesterkt at det passer som hånd i (lær)hanske med tidsånden. Ukens video er ”Sweet and Vicious” med Luxxury – gjør deg klar for gigantkattungens terror:Regien er ved baronens venn Roderick Fenske og spilt inn i London på 16mm film som var igjen etter en shoot Fenske hadde ansvaret for. Fenske er som mange musikkvideoskapere ansatt i den mye mer lukurative reklamebransjen og ”Sweet and Vicious” hans eneste musikkvideo. Som reklamemann er Fenske helt på det jevne, men hans viral-reklame for EUs vitenskapsprogram er svært god. Han er registrert i Hungrymans stall, men er også tilknyttet det svenske kreative kollektivet ACNE.

Baron von Luxxury har to andre videoer på tuben, men disse har ikke samme kvalitet som kitten-videoen selv om det er litt pupp i videoen til ”Dirty girls (need love too)”. For tiden fokuserer baronen mest på sin remixing og dj-virksomhet, men han sier på myspace at det snart kommer et solo(!) album med den foreløpige tittelen ”Baron von Luxxury is my fake name”. Vi gleder oss og anbefaler samtidig en liten lyttesession på hans remixer og en koselesing av musikkbloggen han deltar på.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. Denne anbefalingen er også publisert på upop.

Ingen kommentarer: