torsdag 8. januar 2009

fanascumparty ser den røde fare

Det er komisk å tenke på at P4 er den fremste eksponenten for avantgarde 80-talls musikk i dagens samfunn, sett i lys av tradisjonell diffusjonsteori. Men fuck det, fanascumparty er verken sosiologer, bloggere eller NME. Og selv om La Roux neppe er revolusjonerende er det herren-forlate-meg det stiligste som er sett på lang tid.

En gren grodde markant på poptreet på begynnelsen av 80-tallet. Det var den konstant plagede grenen bestående av stadig tenkende blader som på overflaten virket kjølige og uttrykksløse, men som nok var ganske opptatt av klorofyll allikevel. (Til dømes: Visage, Ultravox, Blancmange, Human League, Eurythmics, Depeche Mode).

La Roux er en duo bestående av Elly Jackson og Ben Langmaid (Huff i Huff and Puff, og hang med Faithless-hodene på 90-tallet.) Elly Jackson er en unge kvinne, Ben Langmaid en middelaldrende mann. Unødvendig å si blir trolig La Roux et AKA prosjekt i løpet av promoteringsprosessen.

Sammen med andre band (Til dømes: Little Boots, Frankmusik og Lady Ga Ga) vil La Roux i løpet av det neste året tilføre nytt liv til den uttørkede electrofølegrenen. Det ryktes om mye grining i studio, og musikken sees på som et nødvendig verktøy for formidling av EKTE følelser. La Roux er stemmen til Kate Lennox som har kleppa tekstene til fjorårets skjeggegjeng og musikalsk huka opp med emokidsa fra nyveiven.

Ukas låt er Quicksand av La Roux. Heliumsuling og fyldige synth stabs.Den Polsk/Australske trollkvinnen Kinga Burza (var det noen som sa Keyser Sose?) har begått dette mesterstykket i åttitallspastish. Så lekent, så ekte, og så uendelig mye bedre enn hvordan det så ut i 1986. Den unge stjerneregissøren er signet på samme ultrakredible selskap som superguruen Michel Gondry , jubelluringene i Traktor og flatbeathelten Quentin Dupieux. Kinga vil for denne stilhyllesten utvilsomt høste enda flere priser som hun kan ha på den allerede overfylte peishylla til Partizan.

Denne videoen ligger innen vår radar i kanskje to uker til før den ryker rett inn i 250k+ kategorien, og knuser inn 1,5 mill innen våren – nettopp så mektig er apparatet som er satt i sving for å la denne dama stå på toppen av pop-tronen i 2009. Vi mer enn anerkjenner kvaliteten i verket og gjenkjenner det for hva det er. Komisk å tenke på at La Roux vil bli spilt midt i midt i trafikken i 2040.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. Denne anbefalingen er også publisert på upop

Ingen kommentarer: