onsdag 3. desember 2008

Subtilt fra fanascumarty

Subtle er evolvert hiphop. Som electropunk for punkere. Mange vil ikke forstå. Subtle er et band som er bygd opp rundt mesterhjernene Doseone og Jel, og er en del av en gjeng som er så musikalsk avantgarde at bare ettertiden vil kjenne sin besøkelsestid. Dette koblet med visuell magi fra SSSR krever intet mindre enn tre videoer denne uken.

For å plassere bandet Subtle i dette universet kan man si at de mer eksperimentelle enn nesten-normal-hip-hop-bandet Themselves og mindre farout en vanskeligere-å-forstå-enn-en-tyskubåt-under-andreverdenskrig-uten-enigmamaskin-bandet cLOUDDEAD. Visuelt skorter det heller ikke på vilje til nyskapning og sjangeroverskridelse.

Subtle sin første fullengder, A New White, kom ut i 2004 og inneholder denne ukens tre låter, noe annet ville være å vanære både subtle og trollmennene i animasjonskollektivet SSSR. ”Meat Song/Swan Meat,” ”F.K.O” og ” The Long Vein Of the Law” utgjør en triologi som er et levende bevis på darwinismen.

F.K.O


The Long Vein Of the Law


Meat Song/Swan meat


At disse episke videoene ikke har klatret over 50k benchmarken på tuben er intet mindre enn et mysterium. Den japansk-norske animasjons-kabalen SSSR kan klappe seg på skulderen over å ha produsert noe av det mest gjennomførte og fortrollende som er sett i musikkvideojungelen de siste årene. Ikke overraskende er SSSR i stallen til det meget kvalitetsbevisste produksjonsbyråetPassion Pictures som kan skryte på seg både animasjonene til Gorillas og Encyclopedia Picturas nybrott i Bjørks ”Wanderlust”.

Kristian Hammerstad, Marc Reisbig og Yu Sato utgjør SSSR. Hammerstads Illustrasjoner var sist å se i Bergen når Oslo DJene BitchBoys sine plakater prydet byen bare for noen uker siden. Det er imidlertid March Reisbig som gjør seg mest bemerket for tiden - han og Hanne Berkaak har nylig regissert en video for indie-heltene i ”of Montreal” som er svært severdig.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget er også publisert på upop

Ingen kommentarer: