torsdag 27. november 2008

fanascumparty psapper videre

Toytronica er et ferskt begrep om elektronisk musikk som i varierende grad bruker leketøy som instrumenter. Det tysk/britiske bandet Psapp tilskrives ofte opphavet til sjangeren, og fanascumparty sier denne uken hei, og takk for sist, til Psapp.

Forrige uke kom det tysk/britiske toytronikabandet psapp med sitt tredjealbum ”The Camel´s Back”. Galia Durant (UK) og Carim Clasmann (DE) står for det meste i psapps produksjon – fra visuell design til innspilling. Clasmann har bakgrunn i studioproduksjon og har gjort teknikk for sine landsmenn i både Einstürtzende Neubauten og Die Toten Hosen. Durants inngang er en ganske annen, hennes muser sies å være en blanding av morens protestsang-samling og farens hang til indisk klassisk musikk. Mest av alt er det imidlertid det lekende, det barnlige og det litt trist-koslige som kjennetenger Psapp.

Det skakke, klimprende universet Psapp bebor har en lekende tyngde som er tydelig i både musikk og bilde. Ukens video – HI – er laget av animasjonsstudioet Trunk, og er et talende eksempel på Psapps appell.Psapp har også sluppet en helt ny video til singelen Monster animert av Stephen Irvin og med Durants egne og svært gjenkjennelige illustrasjoner (videoen ”about fun” med samme utgangspunkt er også verdt et klikk). Durant lager også motivene for bandets t-skjorter og vesker.

Den hyperkreative Galia Durant er en av hjernene bak det grensesprengende klubbkonseptet CraftNight på Notting Hill Arts Club. Konseptet går ut på at publikum får DIY-kits med bestemte tema i inngangen og må så røve til seg et bord for å slippe kreativiteten løs. Underveis deles det ut premier i alle kategorier – alt dette akkompagnert av glade tone fra musikere og DJer innen den mer eklektiske elektronikascenen. CraftNight er brodden av ny elektronisk musikk kombinert med den barnlige gleden av å lage noe helt selv.

fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget er også publisert på upop

Ingen kommentarer: