torsdag 20. november 2008

fanascumparty anbefaler belgisk britpop

”We aim to write songs that are as golden as Abba tunes but we will play them like The Stooges on semi legal substances.”
- Bent Van Looy, Das Pop

Das Pop er perfeksjonert pop som er så delikat at man kan forledes til å tro at det er kjedelig. Bandet har ikke vært videre produktive når det kommer til antall utgivelser i løpet av de 15 årene det har eksistert. Allikevel har de hatt en betydelig bottom-up innflytelse på deler av det europeiske musikkmiljøet.
Det likner på noe du har hørt tidligere, samtidig som utrykket har en distinkt egenart. Noen vil hevde at orkestreringen er repetitiv og forutsigbar, dette er mennesker som ikke liker popmusikk. En ærlig sak, du er i alle fall advart. Ukas video er åpningssporet ”You” fra deres siste fullengder, The Human Thing (2003).

Låta starter ut med en kjapp trommetakt som møtes av en sløy akustisk gitar, etterfulgt av en særs passende basssgang. Et dramatisk strykearrangement trekker låten ytterligere opp, før den flater ut i kombinasjonen sart mannestemme/orgel fra første vers. Låta blir krydret med fiffige casioaktige lyder underveis.Klisjévideo sier du? Det minner om noe du har sett før kanskje? I feriebilder fra 70 tallet, super 8 film i motlys med gamle biler i ørkenen, palmer, sjøfugl, bading og solnedgangen under en fremmed himmel. Bassisten Niek Meul har ikke trådt mye feil i regien av denne videoen. Dette er ingen klisjé, men ideen om ferien du burde ha hatt, en stilstudie i lyd og bilde, så uendelig lett, så utrolig pop.

Er du glad i sekstitallspop, syttitallsrytmer, åttitallssynth, tidlignittitalls gitarriff og sentnittitalls elektronika er Das Pop et band du bør sjekke ut. Gruppa er snart ute med sitt tredje album, Underground, produsert av lydalkymistene i Soulwax. Vi håper bandet endelig får den oppmerksomheten de fortjener.

fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget ble også publisert på upop.

Ingen kommentarer: