torsdag 11. desember 2008

Liberalt fra fanascumparty

Nederlandske Kraak en Smaak har en skryteliste som er mildest talt imponerende! Jubling fra kanoner som Pete Tong og nesegrus bejaing fra publikum på festivaler både i USA og Europa kan sette i gang skepsisen hos mange: men Kraak en Smaak er en smakfull perle – i verden og på intertuben!

Nei - kraak en smaak er ikke et nederlandsk ordrim for crack og smack. Det er forsøksvis et omskrevet munnhell om noe som liksom verken har smak eller konsistens – men nederlenderne i Kraak en Smaak er slett ikke substans- eller smakløse.

Oscar de Jong, Mark Kneppers og Wim Plug er Kraak en Smaak – eller – det vil si... bandet er sterkt utvidet når de gjør liveopptredener, da har de både bassist, trommis, perkusjonist og keybordist(er), pluss både mannlig og kvinnelig vokal. Deres første album ”Bogie angst” fra 2005 ble svært godt mottatt av musikkpresse og publikum – denne ukens video er av deres aller første single ”Money in the bag” – gjør klar for seksualundervisning ala Holland:At nederlendene er gode på design og visuell kommunikasjon er ingen nyhet, og herrene i KS er tro mot sine landsmenn: alle de tre videoene til Kraak en Smak er regissert av André Maat. Den nyeste videoen ”Squeeze me”, fra det ferske albumet ”Plastic People” (april 2008) ble gjort i samarbeid med landsmannen Superelectric. Det ser ikke ut til at dette samarbeidet var tilfeldig - duoen står nemlig bak flere virals med flipp-bok teknikken fra Squeeze me.

fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget er også publisert på upop.

Ingen kommentarer: