tirsdag 13. mai 2008

Gjør-det-selv til folket!

Demoteket er for deg som ønsker å vise frem ting du har laget - det være seg musikk, film, poesi, litteratur eller tegneserier.

I sann gjør-det-selv-ånd har Bergen offentlige bibliotek åpnet hylleplass hvor publikum kan vise frem sine skryteprosjekter. I henhold til sidene deres kan hvemsomhelst mellom 14 og 30+ komme med sine egenproduserte ting og få det eksponert og lånt ut gjennom biblioteket.

Verket trenger ikke være utgitt i konvensjonell forstand (og det er jo deler av vitsen) og det er veldig enkelt å få produktet ut i hyllen og inn i katalogen; du leverer det inn i skranken (til Trond Blom i musikkavdelingen om det er film eller musikk, og til skranken i galleri om det er annet) og signerer en kontrakt (som gir biblioteket anledning til å låne det ut etter gjeldende regler).

Demoteket sin hylle er mobil og settes opp pent synlig (i skrivende stund står den på galleriet i andre etasje). Hyllen har egen søkemaskin hvor du kan se videobidragene og lytte til musikken som har kommet inn. Hyllen er per nå ikke veldig omvangsrik, men vokser jevnt. Demoteket har også egen facebookgruppe. Demoteket sine sider har også flere fine lenkesamlinger for folk som er glade i å gjøre ting selv.

Så det er bare til å løpe bort med din nyeste kreasjon slik at noen andre enn din umiddelbare omgangskrets får glede av det.

Ingen kommentarer: