torsdag 29. januar 2009

fanascumparty picks the vj

Tor Kristian Liseth aka. vj-apelonius og mannen bak vj-picks-the-dj konseptet på landmark gir sine anbefalinger og et lite intervju. Her kommer både klassikere og frempek rett fra videorytternes rekker.

Den svært så travle videorytteren Tor Kristian jobber til daglig som freelanser i filmmiljøet, og har har så forskjellige prosjekter som produksjonsledelse for den tyrkiske filmen Güneşi Gördüm (6 dager filming i Bergen) og Datarock sin nye musikkvideo(!) på plakaten. Han jobber også med å kuratere og finansiere årets vj picks dj program, produserer video til Kompani Krapp sin nye teateroppsetting La Ronde, og ser etter opptakssteder for en tysk thriller på vestlandet i april.

vj picks the dj er et konsept du er ansvarlig for på landmark – fortell.
- Jeg inviterer folk som jobber med video, etablerte og førstereis, til å gjøre et live-sett, så velger de sine musikalske partnere enten i form av en dj eller et band. I tillegg fletter jeg kvelden sammen ved å vise ymse video før og etter live-settet. En helaften på Landmark med det visuelle som ledende element.

I kveld er det duket for sesongens første vj picks dj på landmark med Vj Djevelunge vs. Helheim – forhåndsomtalen sier dette blir en deilig videome(n)tal aften. Fri inngang og oppstart klokka 21.


Før vi går over til utvalget - hva er dine krav til en god video?
- At man ikke kan skjelne hva som kom først videoen eller musikken.
Alt som er nytt er bra. All gammel teknikk og estetikk som er brukt på en ny måte er bra.

Snurr film!

Jeg prøvde, men jeg kommer ikke utenom Michel Gondry.

The White Stripes - The Hardest Button To Button:


Jeg kunne nesten like gjerne valgt valgt en av hans andre videoer. En
uovertrefferlig evne til å mikse sprelsk fantasi med finurlige tekniske løsninger. Lekent, og upretensiøst og en genial match mellom video, musikk, artist og stemning.

Muse - Knights of Cydonia:


En frisk filmsjangerbrytende video. Liker Cowboy-Kung-Fu-space-miksen og filmreferansene i det visuelle og innholdsmessige. Stilsikkert gjennomført. Med en ekstra hundre-tusen-lapp hadde den kunne blitt perfekt visuelt polert også.

skatebaard gamle furutrær:


Bergenske Paul Tunge har laget musikkvideoer for flere fine elektronika artister de 2 siste årene. Hans personlige og særegne en-manns produksjoner bader i estetisk realisme, og begynner å bli svært så severdige.

Helt til slutt, hvem skal vi holde gluggene åpne for i 2009?
- Mats og Fyxe som har laget ny video for Karin Park og 2 nye for Datarock, allerede nevnte Paul Tunge og er spent på hva Lasse Gjertsen finner på nå som han er blitt bergenser. Bergen over alle.

I ukene fremover vil musikkvideoentusiastene i fanascumaparty invitere utvalgte likesinnede til å dele sine beste picks med upop. Om teknikken står oss bi, enable s-video på kommandobasert Ubuntu med 2001 laptops er ingen lek, spiller vi et videosett Lørdag 31. Januar med upop-djs på NG2.

Ingen kommentarer: