torsdag 18. desember 2008

fanascumparty takker hesten

Musikkvideologene i fanascumparty har i høst navigert interubens skattkammer for upop, denne uken identifiseres de ti beste videoene på vår radar fra året som er gikk. Her er både sex, smerte og spøkelser i lett assosiativ rekkefølge.

Vi lar tåkesnakket ligge og konsentrerer oss om utvalget – sensuren har falt! La de audiovisuelle fabeldyrene ri deg inn i det nye året.

The Buddy System - Return to Horse Mountain

Hesten er død - Leve ulven – Hype dugongen.



Chad VanGaalen - Molten Light
Mens vi venter i blind tro på den definitive posthume Derrick DVD-boksen (R.I.F. Horst) – Animert krimhistorie av ypperste kvalitet fra Canada.



Ratatat – Mirando
Pre-dator. Post-intertubz.



Gnarls Barkley - Who's Gonna Save My Soul?
Bitter?



Dionysos - Tais Toi Mon Coeur
fanascumarties krummer tærne i fryd.



The Octopus Project - I Saw the Bright Shinies
Spøkelser on tour 2008.



Kraak & Smaak - Squeeze me
Nederland, leder an.



Example - Me & Mandy
Ikke bytt ut dama di med methylenedioxymethamphetamine.



Flying Lotus - Parisian Goldfish
fanas cumparty gir deg årets sexual sleeze.

Dance Floor Dale from peninsulartv on Vimeo.


LeLe – Breakfast
Frokosten – 1. januar.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Torsdag 8. januar er club 2.0 entusiastene tilbake med musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. Denne listen er også publisert på upop.

torsdag 11. desember 2008

Liberalt fra fanascumparty

Nederlandske Kraak en Smaak har en skryteliste som er mildest talt imponerende! Jubling fra kanoner som Pete Tong og nesegrus bejaing fra publikum på festivaler både i USA og Europa kan sette i gang skepsisen hos mange: men Kraak en Smaak er en smakfull perle – i verden og på intertuben!

Nei - kraak en smaak er ikke et nederlandsk ordrim for crack og smack. Det er forsøksvis et omskrevet munnhell om noe som liksom verken har smak eller konsistens – men nederlenderne i Kraak en Smaak er slett ikke substans- eller smakløse.

Oscar de Jong, Mark Kneppers og Wim Plug er Kraak en Smaak – eller – det vil si... bandet er sterkt utvidet når de gjør liveopptredener, da har de både bassist, trommis, perkusjonist og keybordist(er), pluss både mannlig og kvinnelig vokal. Deres første album ”Bogie angst” fra 2005 ble svært godt mottatt av musikkpresse og publikum – denne ukens video er av deres aller første single ”Money in the bag” – gjør klar for seksualundervisning ala Holland:



At nederlendene er gode på design og visuell kommunikasjon er ingen nyhet, og herrene i KS er tro mot sine landsmenn: alle de tre videoene til Kraak en Smak er regissert av André Maat. Den nyeste videoen ”Squeeze me”, fra det ferske albumet ”Plastic People” (april 2008) ble gjort i samarbeid med landsmannen Superelectric. Det ser ikke ut til at dette samarbeidet var tilfeldig - duoen står nemlig bak flere virals med flipp-bok teknikken fra Squeeze me.

fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget er også publisert på upop.

onsdag 3. desember 2008

Subtilt fra fanascumarty

Subtle er evolvert hiphop. Som electropunk for punkere. Mange vil ikke forstå. Subtle er et band som er bygd opp rundt mesterhjernene Doseone og Jel, og er en del av en gjeng som er så musikalsk avantgarde at bare ettertiden vil kjenne sin besøkelsestid. Dette koblet med visuell magi fra SSSR krever intet mindre enn tre videoer denne uken.

For å plassere bandet Subtle i dette universet kan man si at de mer eksperimentelle enn nesten-normal-hip-hop-bandet Themselves og mindre farout en vanskeligere-å-forstå-enn-en-tyskubåt-under-andreverdenskrig-uten-enigmamaskin-bandet cLOUDDEAD. Visuelt skorter det heller ikke på vilje til nyskapning og sjangeroverskridelse.

Subtle sin første fullengder, A New White, kom ut i 2004 og inneholder denne ukens tre låter, noe annet ville være å vanære både subtle og trollmennene i animasjonskollektivet SSSR. ”Meat Song/Swan Meat,” ”F.K.O” og ” The Long Vein Of the Law” utgjør en triologi som er et levende bevis på darwinismen.

F.K.O


The Long Vein Of the Law


Meat Song/Swan meat


At disse episke videoene ikke har klatret over 50k benchmarken på tuben er intet mindre enn et mysterium. Den japansk-norske animasjons-kabalen SSSR kan klappe seg på skulderen over å ha produsert noe av det mest gjennomførte og fortrollende som er sett i musikkvideojungelen de siste årene. Ikke overraskende er SSSR i stallen til det meget kvalitetsbevisste produksjonsbyråetPassion Pictures som kan skryte på seg både animasjonene til Gorillas og Encyclopedia Picturas nybrott i Bjørks ”Wanderlust”.

Kristian Hammerstad, Marc Reisbig og Yu Sato utgjør SSSR. Hammerstads Illustrasjoner var sist å se i Bergen når Oslo DJene BitchBoys sine plakater prydet byen bare for noen uker siden. Det er imidlertid March Reisbig som gjør seg mest bemerket for tiden - han og Hanne Berkaak har nylig regissert en video for indie-heltene i ”of Montreal” som er svært severdig.


fanascumparty livemikser lyd og bilde ved hjelp av utdødde AV-miksere, labile laptoper, moderne webdelingstjenester og fagkunnskap. Hver torsdag presenterer club 2.0 entusiastene musikkvideoer av høy kvalitet, med særlig fokus på under-50.000 tuber. - dette innlegget er også publisert på upop